Gegroet, Marius & Stella

Gisteren opende Erfpunt de tentoonstelling ‘Gegroet, Marius & Stella’. De verhalen van Marius en Stella, de geschiedenis van het Romeinse Rijk in het Waasland en de linken met het Europa van vandaag worden voor het eerst aan de hand van voorwerpen en teksten getoond.

W&J zorgde voor de eindredactie van de expositie- en workshopteksten, en van de bijzondere kookbundel PULS van De Foodarcheoloog, die het heden en verleden culinair met elkaar verbindt.

Meer info over de reizende tentoonstelling vind je hier.

 

Scheuren in cultuur

In heel wat Vlaamse cultuurcentra gaat deze maand het nieuwe cultureel seizoen van start. In ‘Scheuren in cultuur’ komen erg diverse stemmen uit de cultuursector aan bod over cultuur, kunst, de maatschappelijke taak van cultuurcentra en de valkuilen bij de programmatie.

De verschillende opinies zorgen voor de nodige spanning en frictie. Geschuur. Gescheur. Voer voor discussie!

Eindredactie door W&J, in opdracht van Uitgeverij Politeia.

De deuren gaan open

In opdracht van Uitgeverij Politeia zorgde W&J voor de eindredactie van het boek ‘De deuren gaan open”.

In het boek doen 15 opdrachtgevers en architecten hun plannen uit de doeken voor de toekomst van hun kerkgebouwen, telkens met verwijzing naar een inspirerend, buitenlands referentieproject. Inclusief reflecties van architect bOb Van Reeth en (klein)kunstenaar Willem Vermandere.

http://www.politeia.be/nl-be/…/de-deuren-gaan-open/16220.htm

 

The Hub

Voor Louwers Mediagroep ging ik naar de opening van ‘The Hub’, het gloednieuwe innovatiecentrum voor architecten en ontwerpers in Sint-Denijs-Westrem. Een steeds evoluerende materialenbibliotheek, flexwerkplekken, presentatiemogelijkheden, netwerkevents … Je leest er alles over in de volgende editie van Interieurbouw.

© Foto’s: The Hub