Scheuren in cultuur

In heel wat Vlaamse cultuurcentra gaat deze maand het nieuwe cultureel seizoen van start. In ‘Scheuren in cultuur’ komen erg diverse stemmen uit de cultuursector aan bod over cultuur, kunst, de maatschappelijke taak van cultuurcentra en de valkuilen bij de programmatie.

De verschillende opinies zorgen voor de nodige spanning en frictie. Geschuur. Gescheur. Voer voor discussie!

Eindredactie door W&J, in opdracht van Uitgeverij Politeia.

De deuren gaan open

In opdracht van Uitgeverij Politeia zorgde W&J voor de eindredactie van het boek ‘De deuren gaan open”.

In het boek doen 15 opdrachtgevers en architecten hun plannen uit de doeken voor de toekomst van hun kerkgebouwen, telkens met verwijzing naar een inspirerend, buitenlands referentieproject. Inclusief reflecties van architect bOb Van Reeth en (klein)kunstenaar Willem Vermandere.

http://www.politeia.be/nl-be/…/de-deuren-gaan-open/16220.htm

 

The Hub

Voor Louwers Mediagroep ging ik naar de opening van ‘The Hub’, het gloednieuwe innovatiecentrum voor architecten en ontwerpers in Sint-Denijs-Westrem. Een steeds evoluerende materialenbibliotheek, flexwerkplekken, presentatiemogelijkheden, netwerkevents … Je leest er alles over in de volgende editie van Interieurbouw.

© Foto’s: The Hub

 

Daar zit muziek in

Soms komen hobby en werk mooi samen. Na 10 jaar zelf in de koorwereld te vertoeven, is het wel eens leuk om dirigenten en zangers van andere koren aan de tand te voelen. Voor Stemband, het magazine van Koor&Stem vzw, schreef ik een artikel over de World Choir Games in Zuid-Afrika.  Showkoor Rise Up Neerpelt en Vzw Waelrantkoren nemen het daar op tegen de beste koren ter wereld. Wij duimen!

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

De koningin van de komma

“Copy editing for The New Yorker is like playing shortstop for a Major League Baseball team — every little movement gets picked over by the critics”

 

Copy editor Mary Norris is al meer dan dertig jaar de comma queen van The New Yorker. Ze heeft de reputatie streng te zijn, een echte komma-maniak. Niets is minder waar, zegt ze zelf. Haar enige bekommernis: het werk van de auteur naar een hoger niveau tillen. In haar TED-talk heeft ze het op haar eigen humoristische manier over de dagelijkse strubbelingen met auteurs én lezers.